Czekoladowa rozpusta – Muffiniki czekoladowe w 20 minut

23 lutego 2016

 

W dzisiejszych czasach, gdy minuty są na wagę złota my, kobiety nie możemy pozwolić sobie na luksus wielogodzinnego przebywania w kuchni.

Takie znamię czasu.

Potrawy muszą być pyszne, tanie i szybkie.

Szukamy takich przepisów. Ja taki jeden – ,,sprzedam” Wam dzisiaj.

Będzie to przepis na Muffiniki czekoladowe, które przygotujemy w 20 minut.

I jeszcze na dodatek pracujemy tylko 5 minut a przez następne 15 minut patrzymy na nasze dzieło przez szybę piekarnika.

I żeby było ciekawiej i taniej – wszystkie produkty potrzebne do wyprodukowania muffinek znajdziecie w kuchennej szafce.

Składniki (16szt) :

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • pół szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 2 łyżki kakao,
  • pół szklanki oleju,
  • 1 jajko,
  • 1 szklanka mleka,
  • tabliczka mlecznej czekolady.

W misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i cukier waniliowy.

W drugiej misce łączymy ze sobą olej, jajko i mleko (trzepaczką).

Tabliczkę czekolady kroimy na małe kawałeczki.

Teraz do miski numer jeden przekładamy wszystkie pozostałe składni (mokre i czekoladę) i całość mieszamy  (krótko) drewnianą łyżką tak, by produkty się połączyły.

Do formy metalowej na  Muffiniki wkładamy papilotki, nakładamy ciasto do wysokości 3/4 formy.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy 15 minut.

I już. Tanio, szybko, sprytnie i pysznie.

I tak ma być 🙂

Smacznego.

 

Czekoladowa rozpusta - Muffiniki czekoladowe w 20 minut

 

Czekoladowa rozpusta - Muffiniki czekoladowe w 20 minut

 

Czekoladowa rozpusta - Muffiniki czekoladowe w 20 minut

 

Czekoladowa rozpusta - Muffiniki czekoladowe w 20 minut

 

Czekoladowa rozpusta - Muffiniki czekoladowe w 20 minut

 

 

 

You Might Also Like

  • Facebook