Domowe lody na patyku

18 kwietnia 2018

 

Zrobiło się fajnie na świecie. Zielono, żółto, biało. Wreszcie kolorowo. I wreszcie ciepło.

 

A jak jest ciepło to chce się czegoś dla ochłody. Cóż to może być takiego? Coś co lubią dzieci. A tam lubią – uwielbiają. Coś co dorosłym kojarzy się ze słodyczą. Cóż to takiego? To lody oczywiście.

Pojemniki do robienia lodów możemy kupić w Pepco, Ikei czy też na allegro, kosztują grosze.

 

Do zrobienia lodów w domu możemy wykorzystać wszystkie owoce. Jabłko, truskawki, banana, arbuza, kiwi, mango, maliny, jagody, borówki. Co tylko się zamarzy.

 

Podsyłam kilka propozycji na domowe lody na patyku.

 

Bananowo – czekoladowe

 

W blenderze rozdrabniamy czekoladę (dwie kostki) i banana. Wkładamy do pojemnika, wtykamy patyk i zamrażamy.

 

 

Truskawkowo – jogurtowe

 

Truskawki blendujemy, dodajemy jogurt i cukier lub słodzik.

 

 

 

Truskawkowo – bananowe – kiwi

 

To lody trzykolorowe. Każdy ze składników blendujemy osobno i osobno zamrażamy przez około 20 – 30 minut. Gdy nałożymy ostatnią warstwę wkładamy patyk i mrozimy.

 

 

lub truskawka – kiwi

 

 

Truskawkowe

 

Najprostsze. Truskawki blendujemy,  dodajemy cukier lub słodzik. Wkładamy do pojemniczka, wtykamy patyk i zmrażamy.

 

 

Odrobina czasu, trochę pracy i… mnóstwo przyjemności. I jeszcze coś co przemawia za zrobieniem lodów w domu. Lodożercy, potrafią w znaczący sposób ogołocić nasze portfele. Brońmy się więc i bądźmy gotowi. Zamrażalka powinna być pełna lodów o każdej porze dnia i nocy 😀

Do roboty kochani. Do roboty. Idzie czas lodożerców!!!

 

 

 

 

 

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, będzie mi bardzo miło jeśli:

👉 polubisz wpis  👍 lub udostępnisz go 😍

 👉 pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza

 

 

 

You Might Also Like

  • Facebook