Kinder Country

14 lipca 2016

Jest lato.

Objadamy się malinami, czereśniami, jagodami.

Soki malinowe – na przyszłe przeziębienia.

Kompot z czereśni – żeby zimą pachniało latem.

A z jagód? Robimy wszystko. Soki, które pomogą na dolegliwości z brzuszkiem. Pierogi, parowce i jagodzianki.

A, że ja lubię czasem pod prąd to postanowiłam wyłamać się 🙂 nie dajmy się zwariować 🙂

 

Kinder Country.

Przygotowanie ciasta trwa 20 minut. Jest delikatne. Bez pieczenia!!!

Dzieci za nim przepadają, a dorośli? Udają, że długo przeglądają zawartość lodówki. A tak naprawdę, dorośli też nie mogą mu się oprzeć.

Podaję potrzebne składniki:

  • 400 ml śmietanki 30%
  • 250 g  serka mascarpone
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 małe paczki herbatników
  • 4 szklanki płatków Kangus (Nestle)
  • 2 szt. śmietan fix

 

Białą czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli. To samo robimy z czekoladą mleczną. Odstawiamy do ostygnięcia.

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (dno) i układamy herbatniki.

200 ml. śmietanki 30% ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dodajemy ostudzoną białą czekoladę. Znów miksujemy. Dodajemy 3 szklanki kangusów i delikatnie mieszamy łyżką. Masę wylewamy na herbatniki. Powierzchnię wyrównujemy.

Znów układamy warstwę herbatników.

Teraz pora na masę brązową.

200 ml. śmietanki 30% ubijamy ze śmietan fixem na sztywno. Dodajemy ostudzoną mleczną czekoladę. Miksujemy na wolnych obrotach, aż do czasu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Masę wylewamy na herbatniki, wyrównujemy.

Na wierzch rozsypujemy równomiernie 1 szklankę Kangusów.

I gotowe!! Ciasto musi się jeszcze dobrze schłodzić, więc na całą noc wstawiamy je do lodówki (10-12 godzin).

Ciasteczko jak marzenie. Delikatne, słodziutkie. Ciasto inne niż inne.

 

Po prostu grzechu warte. A co tam. Grzeszmy – na zdrowie 😀

 

Kinder Country

 

Kinder Country

 

Kinder Country

You Might Also Like

  • Maluch w domu

    Kasia! Patrzę na te Twoje cuda i żałuję, że nie mieszkam bliżej. A najgorsze jest to, że po nich nabieram taaaaaaaaaakiego apetytu!!!!!!!!!! Zawsze rzucają mi się w oczy Twoje foty na fb… swoją drogą jestem łasuchem więc mimowolnie to przykuwa uwagę 🙂

  • Super przepis, bardzo mi się podoba i tak, jak nie lubię spędzać czasu w kuchni, to tym razem się poświęcę 🙂

  • Fantastyczny przepis, zaraz spisuję!! I ten ryż 🙂

  • Biszkopcik86

    ummm 🙂 uwielbiam takie smaki

  • Tego batonika nie za bardzo lubimy ale z ciachem jest zupełnie inaczej ^^ Pychotka 😀

  • Uwielbiam te batoniki:) Ciasto wygląda obłędnie. Trzeba zrobić!

  • Czytając ten przepis , ślina kapała mi na klawiaturę 😉 A ja od wczoraj na diecie 🙁

  • O matulu.. nawet nie czytam, bo język mi ucieka od samego zerknięcia na zdjęcia. Czemu całe życie muszę być na diecie…. Jak tylko trafi mi się okazja to zrobię to ciacho, zapisuję!

  • Wygląda super, tylko że mega kaloryczne 🙁 pozostanę przy owocach sezonowych, bo dbam o formę. Może na urodziny syna przygotuje, bo grzechu warte:)

  • Ślinka cieknie! Miałam ograniczyć słodycze, ale jak patrzę na to ciasto to samo do mnie woła: „Zrób mnie i zjedz!” 🙂 🙂

  • magda

    Zrobione. Tylko małż zamiast kangusów kupil teskowe krazki miodowe i spolemoska czekolade ale mam nadzieje ze bedzie ok. Jak bys mial jeszcze tak latwy przepis na tort urodzinowy dla dziecka bylabym wdzięczna.

  • Mniam:)

  • Wygląda obłędnie, yuuuummmmyyy <3

  • Teresa Soroka

    Jak widzę takie ciasta to nie znam ich lecz z chęcią tu wstąpię , dla mnie taka zachęta … więc warto coś takiego upiec 😀

  • Facebook