Kinder Country

14 lipca 2016

Jest lato.

Objadamy się malinami, czereśniami, jagodami.

Soki malinowe – na przyszłe przeziębienia.

Kompot z czereśni – żeby zimą pachniało latem.

A z jagód? Robimy wszystko. Soki, które pomogą na dolegliwości z brzuszkiem. Pierogi, parowce i jagodzianki.

A, że ja lubię czasem pod prąd to postanowiłam wyłamać się 🙂 nie dajmy się zwariować 🙂

 

Kinder Country.

Przygotowanie ciasta trwa 20 minut. Jest delikatne. Bez pieczenia!!!

Dzieci za nim przepadają, a dorośli? Udają, że długo przeglądają zawartość lodówki. A tak naprawdę, dorośli też nie mogą mu się oprzeć.

Podaję potrzebne składniki:

  • 400 ml śmietanki 30%
  • 250 g  serka mascarpone
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 małe paczki herbatników
  • 4 szklanki płatków Kangus (Nestle)
  • 2 szt. śmietan fix

 

Białą czekoladę roztapiamy w wodnej kąpieli. To samo robimy z czekoladą mleczną. Odstawiamy do ostygnięcia.

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (dno) i układamy herbatniki.

200 ml. śmietanki 30% ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixu. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Dodajemy ostudzoną białą czekoladę. Znów miksujemy. Dodajemy 3 szklanki kangusów i delikatnie mieszamy łyżką. Masę wylewamy na herbatniki. Powierzchnię wyrównujemy.

Znów układamy warstwę herbatników.

Teraz pora na masę brązową.

200 ml. śmietanki 30% ubijamy ze śmietan fixem na sztywno. Dodajemy ostudzoną mleczną czekoladę. Miksujemy na wolnych obrotach, aż do czasu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Masę wylewamy na herbatniki, wyrównujemy.

Na wierzch rozsypujemy równomiernie 1 szklankę Kangusów.

I gotowe!! Ciasto musi się jeszcze dobrze schłodzić, więc na całą noc wstawiamy je do lodówki (10-12 godzin).

Ciasteczko jak marzenie. Delikatne, słodziutkie. Ciasto inne niż inne.

 

Po prostu grzechu warte. A co tam. Grzeszmy – na zdrowie 😀

 

Kinder Country

 

Kinder Country

 

Kinder Country

You Might Also Like

  • Facebook