Wafle z masą krówkową

20 lutego 2018

 

Potwornie ostatnio boli mnie głowa. Przesilenie zimowe? Brak słońca? Smog?

Nie wiem. Boli i już. A gdy żadne tabletki przeciwbólowe nie pomagają, postanowiłam odwrócić moją uwagę od bólu.

Zrobić coś, co nie będzie wymagało wysiłku intelektualnego, ani fizycznego. Poszłam na łatwiznę.

 

Dziś expresowa przekąska na słodko. Jej przygotowanie zajmuje mniej więcej 5 minut.

Czyli wafle z masą krówkową.

 

  • opakowanie wafli
  • puszka masy krówkowej

 

Rozkładamy wafle. Smarujemy masą krówkową, przykrywamy drugim waflem. I znów smarujemy krówką i znów przykrywamy waflem. I tak do wyczerpania składników. Ostatni wafelek na wierzchu zostawiamy suchy. Całość przykrywamy folią aluminiową i dociskamy np. deską. Kroimy w kwadraty, prostokąty lub trójkąty.

 

I wiecie co? Ból głowy trochę zelżał. A przynajmniej bolał mnie bardziej słodko.

 

 

Smacznego.

 

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, będzie mi bardzo miło jeśli:

👉 polubisz wpis  👍 lub udostępnisz go 😍

 👉 pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza

 

 

You Might Also Like

  • Facebook